10 Duurste Slangen Die Je Kunt Bezitten

10 Duurste Slangen Die Je Kunt Bezitten

Duurste Dieren

Slangen. De glibberige wezens zijn waarschijnlijk op het land geëvolueerd tijdens het Krijt, een periode van ongeveer 145 miljoen tot 66 miljoen jaar geleden.

Deskundigen denken dat slangen vooral opdoken tijdens het Vroeg-Krijt, een tijdperk waarin ook een grote verscheidenheid aan vogels en zoogdieren op de geologische tijdlijn opdoken.

In de moderne wereld zijn er meer dan 3.000 soorten slangen op aarde. De dieren komen bijna overal voor, behalve op Antarctica en in enkele andere streken.

Er zijn ongeveer 600 soorten gifslangen, en ongeveer 200 daarvan kunnen een mens doden of ernstig verwonden.

Sommige slangen kunnen gevaarlijk zijn, maar er zijn genoeg soorten die je veilig kunt bezitten. In deze lijst bekijken we 10 van de duurste slangen die je als huisdier kunt hebben - lees verder voor meer informatie!

10. Lavender Albino Ball Python

Prijs ongeveer: $400
Wetenschappelijke naam: Python regius
Levensduur: gemiddeld 20 jaar
Grootte bereik: Tot 1,83 m

Lavender Albino Ball Python
Bron: wikimedia.org

Onze lijst begint met de lavender albino ball python, een kleurvariant van de koningspython familie. De slang is gemakkelijk te herkennen aan zijn lichtroze basiskleur in combinatie met een oranje spikkelachtig patroon.

De slang kan behoorlijk groot worden, tot 1,83 m lang en tot ongeveer 3,2 kg zwaar.

De lavender albino ball python is relatief zeldzaam, dus hij kan vrij duur zijn. Volgens schattingen kan het schepsel gemakkelijk ongeveer 400 dollar kosten - maar dat is alleen de prijs van de slang.

Dingen zoals voedsel, habitat toevoegingen, een tank, en andere benodigdheden kunnen al snel duizenden dollars kosten.

Wist je dat?

In het wild brengen koningspythons overdag veel tijd onder de grond door, voordat ze bij dageraad en in de schemering actiever worden.

9. Groene boompython

Prijs: ongeveer $900
Wetenschappelijke naam: Morelia viridis
Levensduur: gemiddeld 15 jaar
Grootte bereik: Tot 1,5 m

Groene boompython
Bron: wikimedia.org

De groene boompython is een grote slang die inheems is in delen van Australië en Oost-Indonesië. Het dier wordt typisch 1,5 m lang en leeft gemiddeld 15 jaar, hoewel deze slangen in gevangenschap nog langer kunnen leven.

Groene boompythons zijn gemakkelijk te herkennen aan hun felgroene kleur en ruitvormige kop. De slangen gebruiken hun groene kleur om op te gaan in beboste gebieden, wat hen helpt roofdieren te vermijden en te jagen.

Het kopen van een groene boompython kan duur zijn. Babyslangen worden verkocht voor ongeveer 500 dollar, terwijl volwassen slangen meer dan 900 dollar kunnen kosten.

Wist je dat?

Groene boompythons laten hun staart aan boomtakken bengelen om een prooi te lokken. Als een nieuwsgierig schepsel de staart inspecteert, slaat de slang snel toe en slokt hem op.

8. Palmetto Korenslang

 Prijs ongeveer: $1.000
 Wetenschappelijke naam: Pantherophis guttatus
 Levensduur: Tot 23 jaar
 Grootte: 183 cm lang

Palmetto Korenslang
Bron: pinterest.com

De palmetto korenslang is een kleur/patroon variatie van de standaard korenslang.

Deze glibberige wezens worden vooral in Florida aangetroffen, maar ook in Zuid-New Jersey en delen van Kentucky en Louisiana.

De slangen leven meestal in beboste gebieden en rotsachtige gebieden. Je kunt er zelfs een vinden in verlaten gebouwen zoals schuren!

Palmetto korenslangen behoren tot de zeldzamere korenslangen, dus zijn ze veel duurder. Je kunt er misschien een te koop vinden voor 500 dollar, maar veel slangen gaan al gauw voor 1.000 dollar over de toonbank.

Wist je dat?

Vrouwelijke korenslangen kunnen tot 30 eieren leggen in een enkel legsel.

7. Koningspython

 Prijs ongeveer: $2.000
 Wetenschappelijke naam: Python regius
 Levensduur: gemiddeld 20 jaar
 Grootte bereik: Tot 1.83 m lang

Koningspython
Bron: Squamata55

De koningspython valt op met kleuren die lijken op een zonsondergang. Net als andere balpythons wordt het dier ongeveer 1.83 m lang en kan het 20 jaar oud worden.

Python regius zijn carnivoren met beweeglijke boven- en onderkaken die hen helpen knaagdieren in hun geheel door te slikken. Als ze het knaagdier niet levend opeten, wikkelt de slang zijn lichaam om de ongelukkige prooi om hem te doden, en geniet dan van het diner.

In totaal kost een koningspython ongeveer $2.000 - maar die prijs kan oplopen tot vierduizend.

Wist je dat?

Koningspythons zijn misschien een dodelijke bedreiging voor knaagdieren, maar ze zijn niet onoverwinnelijk. Grote vogels en andere slangen jagen op deze reptielen, dus vertrouwen koningspythons op hun kleur om veilig verborgen te blijven op het terrein.

6. Zwartkoppython

Prijs ongeveer: $3.200
Wetenschappelijke naam: Aspidites melanocephalus
Levensduur: Tot 30 jaar
Grootte bereik: Tot ongeveer 1,83 m

Zwartkoppython
Bron: Djambalawa

De zwartkoppython dankt zijn naam aan zijn duidelijk zwarte kop, maar de slang heeft ook een streepvormig patroon langs zijn lichaam dat hem helpt zich te vermommen in droge struikgewassen.

Aspidites melanocephalus leven meestal in hun eigen holen en klimmen af en toe in bomen.

Zwartkoppythons kunnen in gevangenschap tot 30 jaar oud worden, maar in het wild is hun levensduur meestal korter. De slangen zijn ook vrij groot, groeien tot 1,83 m lang en wegen ongeveer 16 kg gemiddeld.

Met een prijs van meer dan 3.000 dollar zijn zwartkoppythons de zesde duurste slang die je kunt bezitten.

Wist je dat?

Deze slangen zijn meestal minstens 2 meter lang.

5. Stranger Ball Python

Prijs ongeveer: $4.500
Wetenschappelijke naam: Python regius
Levensduur: gemiddeld 20 jaar
Omvang: Tot 1.83 m lang

Stranger Ball Pyth
Bron: MusikAnimal

Stranger ball pythons worden gekenmerkt door een specifieke genetische mutatie die is gevonden door IRES Reptiles. De kweekorganisatie creëerde stranger ball pythons door specifieke slangen te koppelen om de gewenste genen te verkrijgen. Het resultaat is een slang bedekt met een "buitenaards hoofd" patroon van gebrande oranje en chocoladekleurige vormen.

Vandaag is de zeldzame stranger ball python meer dan vierduizend dollar waard. De slang leeft gemiddeld zo'n 20 jaar en is meestal bijna 1.83 m lang.

Kleinere stranger ball pythons kunnen ongeveer 1.2 m lang zijn.

Wist je dat?

IRES Reptiles identificeerde en kweekte de "vreemde" mutatie in 2012.

4. Westelijke haakneusslang

Ongeveer prijs: $8.500
Wetenschappelijke naam: Heterodon nasicus
Levensduur: Tot 20 jaar
Grootte bereik: Gemiddeld ongeveer 51 cm

Westelijke haakneusslang
Bron: Peter Paplanus

De westelijke haakneusslang is een variant van de familie van de haakneusslangen. De dieren zijn gemakkelijk te herkennen aan hun unieke kleur en grote ogen.

Deze slangen zijn een zeldzaam speciaal ras, dus ze hebben de neiging erg duur te zijn. Sommige verkopers vragen meer dan vijf duizend, terwijl anderen meer dan $8.000 vragen.

De kans is groter dat je deze slangen bij een speciale kweker vindt, maar in het algemeen leven westelijke haakneusslangen in grasrijke gebieden en rotsachtige streken in Noord-Amerika.

Wist je dat?

Deze slangen jagen soms op hun prooi door met hun wipneus door de aarde te graven. Padden vormen het hoofdbestanddeel van het dieet van de westelijke haakneusslang.

3. Monsoon Ball Python

Prijs: ongeveer 12.000 dollar
Wetenschappelijke naam: Python regius
Levensduur: gemiddeld 20 jaar
Grootte bereik: Tot 1.83 m lang

Monsoon Ball Python
Bron: Cody Campbell

De monsoon ball python is een prijzige morph binnen de ball python familie. De slang werd naar verluidt voor het eerst ontwikkeld door Dave Green Reptiles uit Phoenix, Arizona.

Monsoon ball pythons worden gekenmerkt door hun zeer unieke patroon. Het gen dat verantwoordelijk is voor deze eigenschap is recessief, dus het is zeer zeldzaam.

Als gevolg daarvan is de monsoon ball pytho extreem duur. Prijzen variëren per verkoper, maar deze slangen worden regelmatig verkocht voor 12.000 dollar. 

Wist je dat?

Deze slangen zijn ook te herkennen aan hun kop. De kop van de monsoon ball python is een licht gebruinde kleur met zeer weinig, of geen, stempel op de kop.

2. Pastel Zebra Ball Python

Prijs ongeveer: $12.500
Wetenschappelijke naam: Python regius
Levensduur: Gemiddeld tot 20 jaar
Omvangbereik: Tot 1.83 m lang

Pastel Zebra Ball Python
Bron: Kaorte

Op nummer twee staat de pastel zebra ball python, een opvallende slang met een recessief gen dat verantwoordelijk is voor de unieke tekening van het schepsel.

De pastel zebra werd voor het eerst ontdekt in 2005 en de variant werd bestempeld als "co-dominant," maar later werd vastgesteld dat het recessief was.

Met een prijs van meer dan 12 duizend is de pastelkleurige zebra de op één na duurste slang die je kunt bezitten.

Wist je dat?

Net als andere balpythons wordt de pastelzebra ongeveer 1.83 m lang en leeft hij gemiddeld 20 jaar. De levensduur van wilde slangen is meestal korter omdat roofdieren een grotere bedreiging vormen wanneer de dieren zonder menselijke bescherming leven.

1. Netpython

 Prijs ongeveer: $14.500
 Wetenschappelijke naam: Malayopython reticulatus
 Levensduur: Tot 32 jaar
 Omvangbereik: Tot 8.7 m lang

Netpython
Bron: Mariluna

De netpython (Malayopython reticulatus) is de duurste slang die je kunt bezitten.

De netpython is misschien niet de meest praktische slang om als huisdier te houden, maar technisch gezien kun je deze enorme reptielen bezitten, je hebt alleen veel ruimte nodig. De dieren worden tot 9 meter lang!

Ze zijn ook erg zwaar. Malayopython reticulatus heeft een gemiddeld gewicht van iets meer dan 150 kg, waardoor het een van de zwaarste slangen op de planeet (groene anaconda's verslaan ze met een record gewicht van 227 kg).

Dus ja - deze slangen zijn groot, en het bezitten van een vereist veel ruimte. Maar als je op de een of andere manier zou besluiten om een netpython te kopen, wat zou je er dan voor moeten betalen? Schattingen variëren afhankelijk van de grootte, leeftijd en herkomst, maar je zou gemakkelijk meer dan $14.000 kunnen uitgeven voor een van deze glibberige dieren!